Sobni kamini, kaminske peči in vrtni žari za vse generacije

Multižar IMAG – kulinarični užitki na prostem
PizzaOven IMAG – za hitro pripravo pic in zelenjaveUporabni nasveti

Uporabni nasveti

Datum objave: 02.04.2014
Če izbruhne dimniški požar, ostanite mirni in prisebni. Upoštevajte dve temeljni pravili 1. Ne odpirajte dimniških vratc! 2. Dimniškega požara ne gasite z vodo!
Datum objave: 02.04.2014
Za varno, varčno in čisto delovanje kurilne naprave
Datum objave: 08.07.2011
Kako izvesti pravilno priklop na dimnik
Kako izvesti dovod zraka?

Kako izvesti dovod zraka?

Datum objave: 08.07.2011
- Pri kaminih, ki so postavljeni na zunanjo steno izvedemo odprtino v steni. Na zunanji strani vgradimo fasadno rešetko s protimrčesno mrežo in odprtino z Alu cevjo povežemo s kaminsko pečjo. - Pri kaminih v sredi prostora zajemamo zrak lahko skozi talno odprtino, povezano s kletjo, ki mora imeti stalno odprt zračnik za dovod zunanjega zraka. - Vgradite vertikalni kanal za dovod zraka, ki ima vstopno odprtino nad streho, vendar nižje od dimnika in vodi zrak do nivoja tal. - Naredite kanal za dovod zraka ob robu tal in stene ter ga zamaskirajte s pohištvenimi elementi npr. klopjo.
Zakaj je potreben dovod zraka za zgorevanje

Zakaj je potreben dovod zraka za zgorevanje

Datum objave: 08.07.2011
- da se izognemo zajemanju zraka iz prostora, saj količina zraka v prostoru ne zadošča za gorenje; - da se izognemo uhajanju dima v prostor - ne ustvarjamo podlaka v prostoru: - da zagotovimo optimalno gorenje lesa in pridobimo več toplote. Dovod zraka je nepogrešljiv pri vseh vgradnjah kaminskih peči. Kje ga vgraditi? V podstavek kaminske peči, kjer je običajno integriran nastavek za zrak.
Datum objave: 28.06.2011
Pravilna ureditev dovoda zraka
Palazzetti
Spartherm
Brunner
Edil Kamin
Focus
Romotop
Pilcom