fbpx

Tipski kamini

PRAVI BRUNNERJEV IZDELEK – IZVRSTEN VLOŽEK Z OBLOGO IZ MONTAŽNIH PLOŠČ > Čeprav so tipski kamini v standardnih dimenzijah, je na voljo širok nabor modelov in zagotovo je moč najti primernega tudi za vaš prostor.

GALERIJA
Kaj so tipski kamini?

Vložki tipskih kaminov in peči Brunner so obloženi s tipskimi elementi iz termo betona, ki ne potrebuje dodatne obdelave in je lahko hkrati končna obloga – videz betona. Zaradi oblikovno različnih linij in možnosti dodatne površinske obdelave, je vsak tipski kamin lahko popolnoma individualen in unikaten izdelek. Časovno učinkovita montaža, saj je zaradi tipskih elementov postopek montaže optimiziran.

Kakšni so lahko tipski kamini?

Na voljo so 4 različne linije. Razlike med posameznimi modeli so v toplotnem učinku, saj so kaminski vložki in možnosti ter površine za akumulacijo različno zasnovane.

Toplota, ki nastane pri zgorevanju, seva skozi steklo in oblogo kamina oz. peči (tip BSK). Kadar so dimni plini usmerjeni skozi šamotno maso preko dimovodnih kanalov, se del toplote shrani (tipi BSO, KSO in BSG). Moč ogrevanja med zgorevanjem je s tem manjša, vendar obloga iz termobetona še dlje časa po končanem gorenju oddaja toploto v prostor, ki se je shranila v šamotni masi. Takšna zasnova je primerna tudi za nizkoenergijske objekte, saj je ob pravilni uporabi pregrevanje prostora onemogočeno.

Ali potrebujete dodatne informacije?

Spodaj je predstavljen ožji izbor izdelkov naših partnerjev.
Ponudba izdelkov je mnogo bolj obširna, zato vabljeni v naš razstavni prostor ali k oddaji povpraševanja.