Odprta ognjišča

Novodobna tradicionalnost. Strast do ognja, želja po neposredni izkušnji. Ognjišče brez zasteklitve, zasnovano z najsodobnejšo tehnologijo, ki zagotavlja fukcionalno in varno uporabo tudi v zaprtih prostorih.

Doživetje odprtega ognja.

Pogled na ogenj. Prasket polen. Občutek toplote. Vonj lesa. Prvinska izkušnja ognja.

Najstarejša oblika ognjišča ima tudi danes neprimerljiv šarm. Sodobne, ravne linije z minimalistično oblikovanimi litoželeznimi zaščitnimi oblogami, ki se lahko nadaljujejo tudi izven ognjišča.

Zasnova odprtega ognjišča.

Odprto ognjišče je namenjeno predvsem neposredni izkušnji ognja in manj energetskemu izkoristku.

Ognjišče je zasnovano brez zasteklitve, vendar ima vključeno diskretno kovinsko zaščitno mrežico, ki se uporabi po potrebi in ne vpliva na doživetje odprtega ognja.

Poleg funkcionalne zasnove ognjišča je neizogibno ustrezno planiranje, ki zagotavlja primeren vlek skozi dimniški sistem in preprečuje uhajanje dimnih plinov v prostor.

Nujen dejavnik pri planiranju je ustrezno dimenzioniranje dovoda zunanjega zraka. Le-ta pred ognjiščem tvori zračno zaveso, preprečuje uhajanje dimnih plinov in izenačuje zračni tlak med ognjiščem in prostorom.

 

Konktaktirajte nas za izbiro ustreznega ognjišča.

Izbira primernega odprtega ognjišča glede na vaš prostor in želje zahteva strokovno načrtovanje. Konktaktirajte nas in na podlagi dolgoletnih izkušenj bomo skupaj poiskali najbolj optimalno rešitev za vaš ambient.

Spodaj je predstavljen ožji izbor izdelkov naših partnerjev.

Ponudba izdelkov je mnogo bolj obširna, zato vabljeni v naš razstavni prostor ali k oddaji povpraševanja.