Babičina pita iz kaminske peči

by | Blog

Z vami delimo preverjen babičin recept za pito s sadnim polnilom. Priporočamo se za kakšen košček ali pa fotografijo vaše pite 😉

Sestavine

 

KRHKO TESTO:

  • 37 dag ostre moke
  • 2 zravnani žlički pecilnega praška
  • 1 vanilin sladkor
  • 3 jajca
  • 12 dag masla
  • 12 dag sladkorja
  • 1 ščep soli
  • limonina lupinica

NADEV:

  • poljubno sadje (jabolka, rozine, brusnice, …)
  • sladkor in cimet – po okusu
  • 1 vanilin sladkor

Klik tukaj do peči iz videa.

Postopek

  1. Za pripravo krhkega testa naprej presejemo pecilni prašek in ostro moko ter dodamo ščepec soli. V posodici zmešamo jajca, sladkor ter limonino lupinico.
  2. Na pomokano površino usujemo presejano moko, na katero narežemo hladne koščke masla in jih zdrobimo z rokami ter dobro pregnetemo. Po potrebi dodamo moko. Testo pokrijemo ter damo na hladno za 30 min.
  3. Medtem, ko testo počiva, pripravimo nadev, tako da naribamo izbrano sadje in ga zmešamo s sladkorjem ter cimetom po okusu.
  4. V namaščen pekač položimo razvaljano testo, ne pozabimo na pripravo roba iz krhkega testa. Preden usujemo nadev na pripravljeno testo, ga ne smemo pozabiti prepikati z vilico. Nadev pokrijemo z mrežo iz krhkega testa ali pa ga naribamo.
  5. Pito postavimo v ogreto pečico ter pečemo približno 30 min na 180C.

 

Dober tek!

by babi Olga 🙂

 

Za vsa vaša vprašanja:

  • o receptu: nam pišite in bomo posredovali babi Olgi,
  • o kaminskih pečeh: smo na voljo v IMAG Ambient, izbor pa si lahko ogledate tudi tukaj.