Babičina pita iz kaminske peči
Z vami delimo preverjen babičin recept za pito s sadnim polnilom. Priporočamo se za kakšen košček ali pa fotografijo vaše pite 😉
Sestavine
KRHKO TESTO:
- 37 dag ostre moke
- 2 zravnani žlički pecilnega praška
- 1 vanilin sladkor
- 3 jajca
- 12 dag masla
- 12 dag sladkorja
- 1 ščep soli
- limonina lupinica
NADEV:
- poljubno sadje (jabolka, rozine, brusnice, …)
- sladkor in cimet – po okusu
- 1 vanilin sladkor
Klik tukaj do peči iz videa.
Postopek
- Za pripravo krhkega testa naprej presejemo pecilni prašek in ostro moko ter dodamo ščepec soli. V posodici zmešamo jajca, sladkor ter limonino lupinico.
- Na pomokano površino usujemo presejano moko, na katero narežemo hladne koščke masla in jih zdrobimo z rokami ter dobro pregnetemo. Po potrebi dodamo moko. Testo pokrijemo ter damo na hladno za 30 min.
- Medtem, ko testo počiva, pripravimo nadev, tako da naribamo izbrano sadje in ga zmešamo s sladkorjem ter cimetom po okusu.
- V namaščen pekač položimo razvaljano testo, ne pozabimo na pripravo roba iz krhkega testa. Preden usujemo nadev na pripravljeno testo, ga ne smemo pozabiti prepikati z vilico. Nadev pokrijemo z mrežo iz krhkega testa ali pa ga naribamo.
- Pito postavimo v ogreto pečico ter pečemo približno 30 min na 180C.
Dober tek!
by babi Olga 🙂