Palazzetti Up

Opis

Vrtni žar Palazzetti združuje vrhunsko kvaliteto, čudovito zunanjost in enostavno uporabnost v en sam izdelek. Žar je izdelan z visoko odpornimi in vzdržljivimi materiali, ki omogočajo dolgo življenjsko dobo. Žar omogoča možnost pečenja na žaru in v pečici.

Up je edinstven žar s futurističnim dizajnom, ki ga lahko postavite na obstoječo površino ali kombinirate z njegovo podlago. Up je v celoti izdelan iz belega Marmotecha, ki je zaščiten s kremenčevo barvo. Napa, prav tako v masivnih barvah Marmotech, ima vstavke iz nerjavnega jekla. Žar Up lahko dopolnite s zaprtim nosilcem za drva (opcijsko) z dvema predelkoma: eden z vrati za nalaganje in prižiganje drv, drugi za proizvodnjo žerjavice, ki jo, ko je pripravljena, enostavno spustite v prostor za žar s potegom ustreznih zapornih vratc.

Elementi žara se dobavijo neobdelani in brez ometa. Priloženo je lepilo za montažo in zaščitni premaz za polico ob kurišču iz Marmotech mešanice.

Značilnosti
 • Inovativen dizajn.
 • Prostor za žar z ognjevzdržno ognjevarno površino in izolacijsko podlogo.
 • Predal za pepel s sistemom Fast-Fire Box za kroženje zraka, izboljša zgorevanje in olajša čiščenje, ko ogenj ugasne.
 • Rešetka za žar Lux iz nerjavečega jekla z lesenimi ročaji 99×40 cm.
 • Konstrukcija iz cementnega konglomerata, za barvanje.
 • Napa iz cementnega konglomerata v barvi antracitne mase z vložki iz nerjavnega jekla.
 • Prilagodljivost pozicioniranja, lahko se postavi na obstoječi podstavek.
 • Nosilec za drva (opcijsko):
  Zasnovan za olajšanje: nalaganje in vžiganje goriva, nastanek žerjavice in pretoka dimnih plinov. Priložen je 76 cm Bio-Inox žar za kuhanje.

Marmotech: mešanica marmornatega granulata z visoko toplotno odpornost, ki ne potrebuje barvanja.

Fast-Fire Box: Pepelnik s sistemom pretoka zraka Fast-Fire Box, ki izboljša zgorevanje in olajša čiščenje po tem, ko ogenj ugasne.

Tehnične informacije
Mere (š × g × v): 109 × 51× 139 cm
Teža: 330 kg
Dimenzija rešetke za peko: 95 × 40 cm
Notranja dimenzija pečice: 45 × 45 cm
Nivoji za peko: 1 višina
Gorivo: les ali oglje
Dimenzija in teža embalaže (š × g × v):

80 × 80 × 120 cm, 350 kg

Možnosti in dodatki

Originalni podstavek za vrtni žar Up – osnovni ali podaljšani:

Nosilec za drva: omogoča lažje polnjenje in vžig goriva, ustvarjanje žerjavice in odvajanje dima. Priložena 76 cm Bio-Inox mreža za peko.

Prikaz iz leve proti desni:

 1. Prostor za shrajevanje goriva (les ali oglje), ki je dostopen z odpiranjem vrat na sprednji strani.
 2. Nosilec je zasnovan tako, da zagotavlja optimalen vžiog goriva: ima poseben prostor za vžigalno netivo, ki ga je mogoče prižgati od zunaj z vžigalico.
 3. Nosilec prav tako olajša nastanek oglja, ki ga spustite, da pade neposredno na tla žara, tako da s posebnim orodjem izvlečete spodnjo ploščo. Njegova posebna oblika preprečuje, da bi se toplota odbijala od hrane in od peke, hkrati pa odvaja izgorevalne hlape neposredno v dimnik.

Vrtni žar je možno kombinirati z modularnimi elementi.

Čiščenje in vzdrževanje

Da bi vaš vrtni žar lahko uporabljali čim dlje, vam priporočamo, da enkrat letno uporabite vodoodbojno zaščito na osnovi kremenčeve barve oz. transparentno vodoobojno zaščito, v kolikor je v Marmotech ali Colorato verziji.

Priporočamo tudi zaščito žara pred zunanjimi vremenskimi vplivi in v zimskih dneh, in sicer s posebnim zaščitnim pokrivalom, ki je na voljo kot dodatek k žaru.

Da bi se izognili neprijetnim okusom zaradi kopičenja maščob in hrane, je treba žar vedno očistiti od ostankov kuhanja in zgorevanja. Poleg tega goriva bolje gorijo, če je omogočeno kroženje zraka, zato ne pozabite odstraniti pepela in ostankov iz kurišča in pepelnika.

Žar iz nerjavečega jekla in kamnito ploščo je treba takoj, ko sta še vroča, očistiti s ščetkami, kovinskimi čistilnimi blazinicami, ostrimi lopaticami ali širokimi noži, da odstranite maščobo s površine, nato pa čiščenje zaključite, ko sta ohlajena, in sicer jekleni žar z vodo in detergentom, medtem ko kamnito ploščo le z vodo in močnim drgnjenjem s kuhinjsko papirnato brisačo.