Peka krušnih izdelkov

by | Blog, Novice

Tradicija peke domačega kruha pri nas je prisotna, saj so bile včasih krušne peči nepogrešljive v hišah na podeželju, danes pa jih le redko vidimo, sploh delujoče. Poleg peke kruha pa je krušna peč tudi učinkovito ogrevala in nudila prijeten prostor za druženje. Vse to – peka krušnih dobrot, ogrevanje in druženje – je možno tudi danes, v sodobnejši obliki.

1. Samostoječa peč s pečico

Nekatere samostoječe peči so na voljo v kombinaciji s pečico (npr. Max Blank Toulouse BF), v kateri lahko pečete in ob potovanju v času uživate v dobrotah, kot bi jh pripravile vaše babice. V kolikor zgolj pečica ne zadošča vašim potrebam, je na voljo tudi peč s kuhalno površino v združeni različici – peč in štedilnik v enem Brunner Iron Dog 06.

ZA NOTRANJO UPORABO

 

2. Vgradni kamin z vložkom za krušno peč

Ob vašem kaminu ali peči je lahko postavljen tudi vložek za krušno peč Brunner Igloo in deluje neodvisno od uporabe kamina. Zato takšna vgradnja omogoča peko kruha ali pizze tudi toplejših dnevih, ko ni potrebe po ogrevanju prostora. Vložek za peko krušnih izdelkov je iz ognjevarnih in akumulacijskih materialov ter polkrožne oblike, kar z zadrževanjem toplote ter potovanjem vročega zraka ob stenah peči omogoča odlično pripravljene jedi. Vložek za peko lahko priklopimo na ločeno dimniško tuljavo ali kar na enako dimniško tuljavo kot kaminski vložek, v tem primeru je potrebna namestitev in uporaba lopute z regulacijo. Možno ga je vgraditi tako v notranjih kot zunanjih prostorih.

ZA NOTRANJO UPORABO

ZA ZUNANJO UPORABO 

 

 

3. Kompleti za uporabo v kurišču kamina

Mreže za žar in kompleti iz nerjavečega jekla so uporabni v vaših kaminih oz. pečeh, ko ogenj dogori in ostane le še žerjavica. S pomočjo ročajev rešetko za žar postavite neposredno na vročo žerjavico. Pralno v pomivalnem stroju in na voljo v različnih velikostih.

ZA NOTRANJO UPORABO

ZA OBSTOJEČE KAMINE

 

4. Odprto ognjišče za peko

Kdor rad peče na žaru, ve, da ni boljšega in sočnejšega okusa kot na žaru pripravljeno nabodalo, saj mu drva kuhinjskega kamina dajejo značilno aromo, kuhinje pa ustvarjajo vzdušje in udobje. Kuhinjski kamin URFEUER® je različica vložka za kuhanje kot v preteklosti. Omogoča vam pripravo hrane z ognjem na drva. Os ražnja je optimalno nameščena glede na ogenj, tako da je pečenka vedno zagotovljeno uspešna. Vonjave po žaru se odvajajo skozi dimnik. Odprto kuhinjsko ognjišče je odlično nameščeno na delovni višini s polico pred njim. Na ta način prvinski ogenj tudi sodobnim kuhinjam doda udobje in pridih.

ZA NOTRANJO UPORABO

 

4. Zunanje krušne peči

Mnogi vrtni kamini in žari poleg možnosti za peko (žar, plošča, nabodalo ipd.) omogočajo tudi peko krušnih izdelkov v pečici. Za bolj zahtevne oz. za uresničitev individualnih želja je možna pozidava vrtnega žara po meri, ob kateremu lahko vključimo tudi vložek za peko iz druge točke tega prispevka.

ZA ZUNANJO UPORABO

 

Možnosti za peko je več. Tako v notranjih kot zunanjih prostorih. V zaprtih kot tudi odprtih kuriščih. V že obstoječem kaminu ali v posebej za peko namenjenemu kurišču. Vabljeni k nam in skupaj bomo poiskali najustreznejšo rešitev za vaše kulinarični podvige.

 

V kolikor pa vaše kulinarične želje vključujejo tudi peko mesa, zelenjave in podobnih dišečih dobrot, imamo na voljo tudi zunanje žare; tako samostoječe (npr. GlammFire Intermezzo), kot tudi sestavljive (npr. Palazzetti Faro New) in nenazadnje tudi takšne, izdelane popolnoma vaših željah – po meri.

 Vrtni kamin Palazzetti

 

Samostoječa peč s pečico

Krušna peč

Mreže za kaminsko kurišče in odprto ognjišče

Zunanji žari po meri

Vir fotografij:

  • arhiv IMAG Ambient