Prenova kurišča

by | Blog

Mnogo dima in malo ognja? Nič več!

Če imate odprto kurišče, ki vas ne greje dovolj in poleg tega v prostor spušča dim, imamo za vas rešitev, ki zagotavlja toploto in ohranja čar ognja, vendar brez nevšečnosti.

Za vgradnjo v odprta kurišča imamo na voljo kaminske kasete najboljše kakovosti. Z namestitvijo kasete lahko svoj odprti kamin spremenite v sodoben, tehnološko napreden kamin s kontroliranim izgorevanjem, ki prostor ogreva učinkovito (z izkoristkom, višjim od 80 %) in zato porabi tudi veliko manj drv.

Preden se lotimo vgradnje, kurišče pregledamo, poiščemo zanj najustreznejšo kaminsko kaseto in se dogovorimo za termin vgradnje. Takšna obnovitvena dela pa so pogosto nadležna, ker prostor močno umažejo in ga poleg tega zasedejo za več dni. Da se temu izognemo, prostor pred vgradnjo zaščitimo, nato kaseto potisnemo v kurišče in jo povežemo z dimno tuljavo. To delo naši monterji običajno zaključijo v enem dnevu, le v primerih, ko je potreben večji poseg v kaminsko oblogo (to vam povemo že ob ogledu), se nameščanje podaljša na dva dni.

Vrtni kamin Palazzetti

Vabljeni na ogled in posvet!