Trendi kaminov v 2024

by | Blog, Novice

Kamin je zagotovo postal več kot le vir toplote – je izrazit kos, ki odraža vaš individualni slog. Z vstopom v leto 2024 smo priča vznemirljivemu razvoju trenda kaminov – od kreativnih zaključkov do popolnoma edinstvenih oblikovalskih konceptov. V tem blogu bomo raziskali glavne trende kaminov za leto 2024, kjer je v ospredju unikatnost. 

V letu 2024 je med trendi, ki jih uporabljajo oblikovalci za oblikovanje kamina, kar nekaj novih idej. Najpogosteje izvedeni kamini obsegajo kaminske obloge z novimi materiali, teksturami in celo oblikami, ki so svet idej za kamine naredili vznemirljiv in ponujajo možnosti za vsak prostor, pa če je le-ta eleganten, sodoben, minimalističen ali bolj tradicionalen. Za vaš navdih smo izpostavili 4 usmeritve oblikovanja kaminov, ki so trenutno priljubljeni:

 

1. Naravni kamen

Kamini iz naravnega kamna (zlasti marmorja) so brezčasni in niso nič novega. Toda oblikovalci te naravne materiale uporabljajo na nove in privlačne načine. Kamen se lahko nadaljuje v steno ali v tla in je tako kamin zlit s steno ali tlemi; na drugi strani pa se lahko naredi kamnita obloga kamina, ki ga loči od vsega ostalega v prostoru in postane osupljiva osrednja točka.

 

2. Rebrasti zaključek

Žlebljenje si je utrlo pot na pohištvo, dodatke in celo kuhinjske otoke, zato ne preseneča, da so rebra priljubljena izbira tudi med oblikovalci za kamine. Ta končna obdelava doda prostoru relief oz. teksturo, a hkrati ustvarja pomirjujoč ambient, kar je odlična izbira za minimalističen videz.

 

3. Polna višina

Višina, višina in še enkrat višina: kamini naj segajo do celotne višine prostora. Gre za elegantno, vitko in sodobno posodobitev klasičnega videza kamina. Kamin se znebi tradicionalnega plašča in namesto tega se obloga podaljša do samega vrha. Rezultat je element, ki poudari in poviša  prostor ter predstavlja tudi priložnost za eksperimentiranje s zaključnimi materiali. Poudarek prostora in drzen izraz – mikavno?

 

4. Združitev materialov

Še en trend v 2024, ki se pojavlja, je fuzija ali zlivanje materialov. Oblikovanje interierja vključuje harmonično mešanico materialov; mešajo klasične opečne in kamnite obloge s sodobnimi zaključki, kot so beton, kovina in celo steklo. Kombinacija tekstur in zaključkov v vaš prostor vnese globino in vizualno privlačnost ter vaš kamin spremeni v umetniško delo. Ta fuzija odpira vrata neskončnim možnostim oblikovanja od industrijskega šika do rustikalne elegance in vsega vmes. Najpogosteje gre za dvobarvno izvedbo: lahko se združujejo različne barve, materiali in/ali strukture.

 

VEDNO V TRENDU: Popolnoma po (vaši) meri 

S tako veliko možnostmi oblikovanja kaminskega plašča, se lahko “običajen”, enostavno pozidan kamin zdi nekomu dolgočasen. Vsak, ki se v današnjem času odloča za kamin, lahko izbere prav vsak element svojega kamina – tako obliko plašča, kot tudi material obloge. Dandanes se vse vrti okoli prilagajanja posamezniku, kar omogoča popolnoma edinstvene kamine, prilagojene njihovemu interierju in željam. Pravzaprav je to naš najljubši trend v 2024. Všeč nam je, ko skupaj z vami oblikujemo kamin, ki je popolnoma prilagojen vam in, ki izraža – vas.

Kamin je danes res več kot le vir toplote – pa če je enostavnih oblik in nevtralnih barv ter zlit s prostorom ali pa če je platno za osebno izražanje in središče vašega prostora. Stopite v stik z nami in skušaj raziščemo možnosti vašega prostora. 

Vabljeni na posvet!

 

Naravni kamen

Rebrasti zaključek

Polna višina

Združitev materialov

Vir fotografij:

  • arhiv IMAG Ambient
  • https://www.shelterness.com/fluted-fireplace-ideas/